Zincir ürününde, Japonya pazarının yüzde 70, dünya pazarının yüzde 23’ünü elinde tutan Tsubaki Endüstriyel Ürünler, 3 yıldan beri faaliyet gösterdiği Türkiye’yi Orta Doğu ülkelerine ulaşmak için üs olarak belirledi.
Firmanın Avrupa Kurumsal Müşteri Departmanı Müdürü Marky Masuda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldan beri ağırlıklı olarak batı ve orta Avrupa’da yoğunlaşan Tsubaki’nin, rotasını, sanayisi gelecek için umut veren Doğu Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine de çevirdiğini kaydetti.
Bu anlamda 3 yıl önce girdiği Türkiye’de kısa sürede pazarını hızla büyüttüğünü, aralarında Renault Mais, Honda, Toyota, Arçelik, Brisa, Eti, Paşabahçe, İsdemir, Erdemir, Asil Çelik gibi büyük ölçekli firmaların da bulunduğu çok sayıda sanayi kuruluşuna hizmet vermeye başladığını anlatan Masuda, şunları söyledi:
“Yıllık cirosu 1,3 milyar avroya ulaşan firmamız demir-çelik, gıda, ambalaj, otomotiv gibi sektörlerin endüstriyel ürün ihtiyacının en önemli tedarikçilerinden. Türkiye’deki potansiyel bizleri gelecek için heyecanlandırıyor. Burada 3 yılımız başarılarla dolu. Ekonomik anlamda daha güvenli ve batıya yakın Türkiye, sanayileşme sürecinde umut olan Orta Doğu ile köprü kuracak. Ayrıca son yıllarda yoğun çalıştığımız gelişmiş ülkelerde piyasaların daralmaya başlaması da Türkiye’nin önemini daha da artırdı. Zincirde Japonya pazarının yüzde 70, dünya pazarının yüzde 23’ünü elinde tutan firmamız, zincirin yanında tek yönlü rulman, kablo taşıyıcılar, şok damper ile doğu Avrupa ve orta doğu’nun gelişimine katkıda bulunacak.”
DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞOK DAMPERİ İSDEMİR’E
Masuda, Japon mühendislerin makinelere zarar vermeyi önleyen darbe emici güvenlik elemanı olan şok damperin dünyadaki en büyük örneğini İskenderun’da kurulu İSDEMİR için ürettiğini bildirerek, “şu ana kadar en büyüğü 275 bin kgf olan şok damperin 375 bin kgf’sini üretiyoruz. İki adet üretim, aralık ayında teslim edilecek. Bu şok damperler her geçen yıl hızla büyüyen İSDEMİR’de üretimin kalitesini artıracak” dedi.
Firmanın Türkiye distribütörü Çelik Dişli Zincir Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çelik ise, endüstriyel ürün ihtiyacının sanayileşmeye paralel arttığı Türkiye’de dünyaca ünlü Tsubaki’nin piyasalara düzen getirdiğini, artık eskiden olduğu gibi sanayicilerin gelişigüzel belirlenen astronomik fiyatlarla karşılaşmadığını kaydetti.
Çelik, artan talebe paralel olarak sadece yurt içindeki firmalarla sınırlı kalmadan kısa sürede komşu ülkeler ve Orta Doğu ülkeleri ile de ticari ilişki kurmaya başladıklarını ifade ederek, “örneğin İSDEMİR’e yönelik üretim örnek olacak bir çalışma. Türkiye’deki dev firmaların yanında komşu coğrafyanın da Türkiye’den yönlendirilecek olması onur verici” şeklinde konuştu.
AA