Romantik bağ, söğüt ağacının birleşmesi yada mutluluk taşıdıkları söylenen güvercin motiflerini oluşturan sevimli dilek kağıtları gibi kalpten gelen büyük başarıların faydalarının çok fazla olduğu Rokkakudo’yu size takdim ediyorum. Kyoto’nun tam ortasında, Kyoto şehrinin bulunduğu bölgede bir numarada bulunan Rokkakudo, “Sayın Altıgen” takma adıyla bilinmektedir. Gerçek adı Shiunzanchouhou Tapınağı olup, Shotokutaishi tarafından inşa ettirilmiştir.
Shotokutaishi rüyasında, Tanrı’nın “Bu toprakların üzerinde acı içinde kıvranan insanları kurtarmak istiyorum” uyarısını duydu.Böylece Tanrı’nın buyruğunu yerine getirmek için binanın inşasında kullanılmak üzere direklik bir ağaç ararken, mor bulutların örttüğü devasa bir ağaç buldular.Buldukları ağaç kökünden altıya ayrılmış olduğu için onları birer birer sütun olarak kullanınca tapınağın kendiliğinden altıgen şekline büründüğünü söyleyen gizemli bir hikaye günümüze kadar gelmiştir.
Tapınaklar bölgesinin içinde, Shotokutaishi’ye adanmış prens salonu da bulunmaktadır. İçerisinde prensin iki yaşındayken dua ettiği Buda’da bulunuyor. Prens salonunun, gölün yüzeyine çıkmış gibi inşa edildiği, ve prensin banyosunun kalıntılarını barındırdığı söyleniyor.Ayrıca Rokkakudo çiçek sanatının kökeninin yeridir. Göl kenarında Ononoimoko ‘yu kurucusu yaptığı tapınağın tarafından göl tarafına bağırmasının sonrasında “ikebana” tamamlanmış oldu.Son zamanlarda gölde kuğuların zarifçe yüzdüğü sahneyi seyretmek, kalpleri ısıtıyor. Rokkakudo, imparatorluk sarayının yakınında olduğu için zengin toprak yada Kyoto şehri merkezi diye adlandırılır. Buna kanıt olarak içerisinde “göbek taşı” bulunmaktadır.
Oldukça fazla bulunan çocuk Jizou, Rakanzou (Budist tapınaklarda bulunan putlar), ve sevimli Jizou’ların da sıralandığı kalplerin yumuşamasını sağlayacak gibi bir yerdir.Ağaçların arasında baykuş şekli görülebilir ama aslında, gerçek olmamakla birlikte, baykuş şeklinde konulmuş bir hayvan heykelciğidir. Tapınağın içerisinde hayvan heykelciklerini bulmak da orada alınabilecek keyiflerden biridir.Tapınakta, modern binaların yapılmasıyla birlikte “ikebana malzeme odası” da bulunmakta. İkebana hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenlerle, çiçeleri sevenler mutlaka malzeme odasını incelemeliler.Eskiden, Muro Machi Adachimomoyama döneminden yakın zamana kadar ikebana ile ilgili tarihsel malzemeler boldu.
Güzel çiçeklerin resimlerinin bulunduğu en eski çiçek kitabı, paravanlar, vazolar göz atılmaya değerdir.Giriş ücretsiz olup, inceleme yapmak için telefonla randevu almak gerekmektedir. İnceleme yapmak isteyenler kendiliklerinden de giriş yapabilecekleri için, yavaşça tarihsel malzemelerle sanatsal parçaların görüldüğü yüksek kaliteli Kyoto turu yapılmış olabilir.
Rokkakudo’da yılda iki kere büyük ve özel çiçek sergisi düzenleniyor. Baharda “İkenobou (ikebana grubunun adı) Sergisi” açılıyor. Bu yıl 18-21 Nisan tarihler arasında gerçekleşmiştir. İkebanayı hissedebileceğiniz bu güzel fırsatı kaçırmamış olduğunuzu umuyoruz. Ana binanın sağ tarafında bulunan söğüt ağacının dalları evlilikle alakalı dilek kağıtlarıyla doludur.
Heian döneminde İmparator Saga daha sonra imparatoriçe olacak bayanla o söğüt ağacının altında karşılaştığı rivayetinden, dilek kağıdını söğüt ağacının iki dalına bağlayınca evlilik için kısmetinin açılacağı söyleniyor.Sadece bir tek dilek dilendiğinde gerçekleşeceğine inanılan “Tek dileklik Jizou” da popülerdir.Dilekler sadece bir tane yazıp iple bağlayarak, sevimli Jizou’ dan istenebilir.
Çok önemli dileklerin gerçekleşmesi için iki taneden fazla yazmamaya dikkat edilmesi gerekiyor.Böylelikle tapınağın bahçesinde, mutluluk taşıdığı söylenen güvercinler oldukça fazlada bulunmaktadır. İyi şans getiren bölümleri de olduğu için kısmet veya mutluluk getiren koruyucu muskalarla, fazla sayıda farklı ürünler bulunmakta, ve zengin hediyelik ürünleri de tapınağın cazibesini arttırmaktadır.
Ayrıca, güvercinler Rokkakudo tapınağının sembolü olup, o güvercinlerin bulunduğu motiflerin kullanıldığı dilek kağıtları asıl konudur.“Mutluluk güvercininin dilek kağıdı” ‘nın özelliği bir ağacın üzerine konmuş güvercin heykelciğinin dilek kağıtlarını beklerkenki sevimli görüntüsüdür. Güvercinin yüzü her kişinin elinde sabitleşen bir resim olduğundan, her birinin yüz ifadesinin azar azar değişmesinin farklı bir zevki var. Güvercinin dilek kağıdında kötü şans olmayacağı için içiniz rahat olsun.